Transparantie en eerlijkheid in elke steek

Van begin tot eind zijn onze producten eerlijk, biologisch en ongecompliceerd, net als ons productieproces. We delen graag de reis van product naar klant. We hebben immers niets te verbergen en zijn trots op ons proces.

Beginnend met rauwe, biologische en betrouwbare materialen

Als verantwoord kledingmerk is het aan ons om de best mogelijke materialen te kiezen, zowel voor onze klanten als voor ons ecosysteem. We hebben hoog en laag naar deze materialen gezocht en maken al onze producten graag van 100% biologisch katoen en merinowol.

Met trotst geproduceerd in Portugal

Zodra deze materialen klaar zijn voor gebruik, worden ze naar ons eigen productiecentrum in Portugal gestuurd voor productie. Ons productiecentrum, RTG textiel, is opgericht door de oprichter van Colorful Standard, met eerlijkheid en transparantie als de belangrijkste doelen. We hebben besloten om de samenwerking met fabrieken over te slaan om de ethiek in de bevoorradingsketen te waarborgen.


We kozen voor Portugal, omdat het land een lange geschiedenis heeft van hoogwaardige textielproductie. Als in Europa gevestigd bedrijf is het ook belangrijk voor ons om de productie binnen de EU te houden, wat ons aan de Europese wetten houdt en onze Europese klanten de kans geeft om onze faciliteiten te bezoeken en het productieproces te komen bekijken.


Wees niet verlegen, kom eens langs!

Colorful Standard

Rua do Comércio nº116, Manhente 4750-561

Barcelos, Portugal

Bekijk de route

De familie van onze Colorful Standard

Wij geloven niet in wegwerpproducten en dat geldt ook voor onze medewerkers. Sinds het begin is het een doel geweest om een team van ongelooflijke mensen samen te stellen, die we als familie leren kennen. Met hechte relaties kunnen we zorgen voor de juiste behandeling van onze medewerkers en ons concentreren op betrouwbare en hoogwaardige producten, gemaakt met hoge ethische en morele normen.


Wij werken volgens de Europese Arbeidswet, waarin eerlijke arbeidsvoorwaarden centraal staan. Maar onze inspanningen om een leuke, comfortabele en veilige werkomgeving te creëren gaan verder dan dat.


Onze faciliteiten bevatten onder meer:

  • Machines die regelmatig worden bijgewerkt om het werk van onze medewerkers te vergemakkelijken. 
  • Pauzeruimtes om te ontspannen, met banken, tv's en drankjes. 
  • Deelauto's, voor werknemers die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. 
  • Een recreatief voetbalteam, voor wat werknemersplezier!

100% comfort. 0% afval.

We werken eraan om afval zo veel mogelijk te minimaliseren en nemen veel proactieve maatregelen om dit te doen, zoals het verven van kleding, nauwkeurig lasersnijden en het recyclen van materialen.

Achteraf Gekleurd 

Met zoveel schitterende kleuren in ons aanbod, is het kleurproces erg belangrijk voor ons, en het is niet een gebied waarop we bereid waren om duurzaamheid in gevaar te brengen. Onze producten zijn gekleurd als kleding, wat betekent dat ze eerst worden geproduceerd en vervolgens alleen op basis van vraag gekleurd. Zo kunnen we grote hoeveelheden producten produceren, zonder grote hoeveelheden kleurstof te verspillen. Omdat we nooit veel ongebruikte stof op voorraad hebben, verminderen we met deze methode het afval van kleurstof aanzienlijk. 


De kleurstof die we gebruiken is 100% milieuvriendelijk en Oeke-Tex gecertificeerd. Het verkrijgen van de levendige kleuren waar je van houdt, zou niet ten koste moeten gaan van het belang van onze planeet, en met onze milieuvriendelijke verf en ons afvalverwerkingsproces zijn we in staat om de wereld op een verantwoorde manier te kleuren.

Lasersnijden

Met nauwkeurig lasersnijden zijn we in staat om stofafval tot een minimum te beperken. Met zijn onberispelijke nauwkeurigheid en juiste sneden, kunnen lasersnijders een hoger percentage van de materialen gebruiken dan andere snijmethoden. Dit betekent dat er minder grondstoffen verspild worden. Lasersnijden verbruikt ook aanzienlijk minder energie dan sommige andere snijgereedschappen en persen.

Recyclen

Ook bij nauwkeurig snijden blijven er natuurlijk stroken achter. Gelukkig hebben we een manier gevonden om van deze overgebleven materialen gebruik te maken door ze te recyclen tot meubelvullingen.


Hoe zit het met de materialen die nodig zijn om onze producten te verzenden? Natuurlijk hebben we een manier gevonden om onze verpakkingen zo afvalvrij mogelijk te maken door de kracht van recycling. Onze etiketten en verpakkingen zijn allemaal gemaakt van gerecycled plastic, papier en polyester. We hebben ook een FSC-certificering voor al onze hangtags, zodat we zeker weten dat alle bosmaterialen afkomstig zijn van goedgekeurde bronnen en niet ten koste gaan van een bos, persoon of dier.

Hogere kwaliteit, langere levensduur

Lang voordat onze stijlen onze klanten bereiken, worden ze voorgewassen om krimp en kleurverlies te minimaliseren. Zo blijven onze producten zo lang mogelijk in perfecte staat en kunnen ze jarenlang opnieuw worden gebruikt.

Van ons naar jou, zonder pitstops

Zodra onze producten zijn voltooid, verpakt en klaar voor gebruik, worden ze rechtstreeks naar jou verzonden, en alleen naar jou. We verzenden slechts één keer, zonder magazijnstops, en gebruiken slechts één set verpakkingen. Door gebruik te maken van directe verzending, verlagen we onze ecologische voetafdruk en milieuschade aanzienlijk.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID
Pre-loader