HEB JE DAT ECHT ALLEMAAL NODIG?

MINDER HEEFT NOG NOOIT MEER BETEKENIS GEHAD

Heeft u dat echt allemaal nodig?

Bij Colorful Standard geloven wij in een toekomst waarin overconsumptie vervangen wordt door een meer verantwoorde manier van winkelen. Daarom zult u ons nooit verkoopacties of promoties zien aanbieden; een manier van zaken doen die vaak gebaseerd is op onnodige massaproductie en verborgen bedrijfsmarges. En dat is niet echt wat wij doen. Wij geloven eerder in het aanbieden van duurzame producten van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs, het hele jaar door. Eenvoudig en duurzaam blijven, dat is waar het bij ons om gaat.

 

De mode-industrie is verantwoordelijk voor 10% van de koolstofemissies wereldwijd, maar uit recente studies blijkt dat 80% van de aankopen op Black Friday al na één of zelfs nul keer gebruikt te zijn op een vuilstortplaats belanden. Dat is gewoon triest, eenvoudig gezegd. Dus de volgende keer dat er een uitverkoop is, vragen wij u: heeft u dat echt allemaal nodig?


Minder kopen, beter kopen

 

Het goede nieuws is echter dat wij tot verandering in staat zijn! Met een andere mentaliteit en een beetje oefenen kunt u overconsumptie tegengaan door duurzaam te winkelen, met elk T-shirt een beetje.    


Wij hebben een aantal leden van onze kleurrijke community samengebracht om te vertellen waarom zij samen met ons een standpunt tegen overconsumptie hebben ingenomen.

Bamba

28, Makelaar en Muay Thai Vechter

“Als ik, op welke manier dan ook, mensen kan overtuigen om overconsumptie serieus te nemen, dan doe ik dat. Het is een enorm probleem, vooral in de manier hoe wij ons opstellen bij het kopen van goederen. Door minder maar betere producten te kopen, zal het aantal noodzakelijke materialen dat gebruikt wordt in de globale productie minder worden.”

"Als ik, op welke manier dan ook, mensen kan overtuigen om overconsumptie serieus te nemen, dan doe ik dat."

Chris

18, Student, Ober en Model

“Ik wilde deel uitmaken van deze interessante en unieke campagne vanwege het feit dat de boodschap echt een openbaring is voor veel mensen. Fast fashion wordt steeds erger, en meer merken moeten dit onderwerp serieus aandacht aan besteden. Wij moeten allemaal kwaliteit boven kwantiteit zetten.”

"Wij moeten allemaal kwaliteit boven kwantiteit zetten.”

Jemima

25, Moeder 

“Een standpunt innemen tegen de uitverkoop is belangrijk voor mij, omdat ik deel wil uitmaken van de beweging die een einde maakt aan de normalisatie van overconsumptie. Ik wil een betere toekomst voor mijn zoon en dat hij een gezonde planeet heeft om op te groeien. Wij zijn een voorbeeld en moeten zelf iets meer doen voor een betere toekomst. Wij hebben niet meer nodig dan wat genoeg is.”

"Ik wil een betere toekomst voor mijn zoon."

Ivan 

26, Muzikant

“Ik wou aan deze campagne deelnemen omdat het belangrijk is mensen eraan te herinneren dat wij al genoeg hebben, maar dat wij deel uitmaken van een overconsumptie cultuur. In mijn eigen leven heb ik altijd kleren gekocht in kringloopwinkels, en als kind kreeg ik afdankertjes van familieleden. Alle kleine beetjes helpen en als ik het kan, kunnen jullie het ook.”

"Het is belangrijk om de mensen eraan te herinneren dat wij al genoeg hebben.”

Naomi

32,  Studerend om leraar te worden

“Ik wil mijn steentje bijdragen om de planeet te redden. De mode-industrie is een van de belangrijkste redenen dat het klimaat er niet beter op wordt, dus als ik ook maar één overconsumerende fashionista kan overtuigen om bewuster te winkelen, dan is dat al een hele vooruitgang.”

“Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de planeet te redden."

Sophia

25, Verkoopmedewerker en Fitnessinstructeur

“Constante uitverkoop is slecht voor het milieu, en onze planeet moet het ontgelden. Ik wilde aan deze campagne deelnemen om te laten zien dat gebeurtenissen als Black Friday een misleidende mentaliteit teweegbrengen die mensen ertoe aanzet dingen te kopen die zij eigenlijk niet nodig hebben. Is die trui echt in zes verschillende kleuren nodig?”

“Constante uitverkoop is slecht voor het milieu."

LATEN WE SAMEN DE STANDAARD VERANDEREN.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID
Pre-loader