Biologisch afbreekbare zonnebrillen

Gemaakt van plantaardige materialen


Zie de wereld door kleuren

Je zonnebril is bij je tijdens enkele van de mooiste momenten van het leven. Of je ze nu draagt tijdens een wilde reis of tijdens een feestje op een hete zomermiddag, gebruik ze om je outfit wat extra pit te geven of gewoon om je op een zonnige dag van punt A naar B te brengen.


Waar je je zonnebril ook mee naartoe neemt, ze beleven het leven met je mee en voegen een extra filter toe aan de werkelijkheid. Wij vinden dat het tijd is om wat kleur aan dat filter toe te voegen.


Waarom? Omdat je de dingen al hebt gezien zoals ze zijn

Ons motto is altijd geweest om de wereld op een verantwoorde manier te kleuren met duurzame en kleurrijke essentials. Maar deze keer willen we de wereld die je ziet letterlijk kleuren.  

We hebben onze eigen lijn van hoogwaardige, biogebaseerde en biologisch afbreekbare zonnebrillen gecreëerd in 15 stijlen en 24 radicale kleuren, waardoor je de wereld ziet als een divers en technisch gekleurd paradijs.  


Hetzelfde kleurrijke concept. Nieuwe duurzame materialen.

Maak kennis met Mazzuccelli M49. Dit Rockstar-frame van celluloseacetaat is volledig plantaardig, samengesteld uit materialen zoals katoenzaden en houtvezels, waardoor het biogebaseerd, 100% biologisch afbreekbaar en volledig composteerbaar is.


Combineer dat met CR39-lenzen met UV400-bescherming en je hebt een beschermende, krachtige en hoogwaardige zonnebril.


Plantaardig en biologisch afbreekbaar

Dat is geweldig, maar wat betekent het allemaal? Laten we het uitleggen. 

Wat betekent het als iets biogebaseerd is?

Wanneer een product biogebaseerd is, betekent dit dat het afkomstig is van materialen van natuurlijke en hernieuwbare oorsprong, zoals celluloseacetaat. Mazzucchelli voor M49 is afkomstig van natuurlijke en hernieuwbare bronnen zoals hout, waarvan de teelt en oogst worden beheerd volgens de richtlijnen van de Forest Stewardship Council (FSC).


Wat is celluloseacetaat?

Celluloseacetaat is een natuurlijk polymeer. Het acetaat dat voor onze zonnebrillen wordt gebruikt, wordt gecombineerd met azijnzuuranhydride en weekmakers van plantaardige oorsprong, waardoor een natuurlijk en hoogwaardig montuur ontstaat. 


Biologisch afbreekbaar? Dus vallen ze langzaam uit elkaar? 

Nee! Volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie wordt de term biologisch afbreekbaar gebruikt om elk materiaal te definiëren dat door de enzymatische activiteit van micro-organismen, zonlicht en andere fysische stoffen in het milieu kan worden afgebroken tot eenvoudige chemische onderdelen. Om een kunststof materiaal als biologisch afbreekbaar te definiëren, moet de mate van biologische afbraak 90% bereiken in een incubatietijd van niet meer dan 6 maanden.


100% gerecyclede verpakking

Van een drijvend flesje in de zee tot een kleurrijke zonnebrilkoker.

Duurzaamheid stopt niet bij het product. Onze kleurrijke zonnebrillen worden bewaard in vilten hoesjes gemaakt van het gerecyclede polyester van plastic flessen die uit de oceaan worden gehaald.


100% gerecyclede FSC-gecertificeerde verpakking

Een goude oude! Net als de verpakking van onze kledingstukken van biologisch katoen en merinowol, worden onze zonnebrillen verpakt in 100% gerecyclede FSC-gecertificeerde verpakkingen.


#SeeTheWorldThroughColors

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID
Pre-loader