Omdat kinderen altijd de kans moeten hebben om te spelen

In de Democratische Republiek Congo (DRC) worden kinderen geconfronteerd met een van de grootste humanitaire crises ter wereld en moeten ze vaak volwassen rollen op zich nemen. Bij Colorful Standard wilden we een manier vinden om iets terug te geven, niet op een materiële manier, maar op een manier die het leven van kinderen simpelweg vreugde zou brengen, zodat ze zich konden gedragen zoals kinderen en konden spelen.


FC Masi Manimba, ons multifunctionele activiteitencentrum, biedt een veilige ruimte waar kinderen zich vrij kunnen uiten terwijl ze hun lichaam en geest trainen en de geest van teambuilding en gemeenschap leren.

Van een enkele voetbal tot een lokaal stadion

Waarom voetbal? Als 's werelds meest populaire sport heeft voetbal de kracht om mensen op een leuke en vrolijke manier samen te brengen. Lang voordat het activiteitencentrum werd geboren, vulden we een auto vol met voetballen en reden we rond in Masi Manimba en deelden we ze uit aan kinderen. We realiseerden ons al snel dat het geven van een enkele voetbal aan één kind al snel veranderde in tientallen spelende en plezier hebbende kinderen.


Dus, met de hulp van gulle donaties en de lokale gemeenschap, kochten we een open veld en bouwden we letterlijk een voetbalveld vanaf nul. Vervolgens gingen we nog een stap verder door ons productiecentrum in te zetten en FC Masi Manimba truien en andere sportkleding te leveren.

Een allround activiteitencentrum

Naarmate we voortgang boekten, wilden we dat FC Masi Manimba meer zou zijn dan een voetbalclub en in plaats daarvan zou dienen als een multifunctioneel activiteitencentrum voor alle kinderen in de gemeenschap. Tegenwoordig zijn onze centra uitgerust met verschillende activiteiten die zowel jongens als meisjes aanspreken, evenals computers met internet.


FC Masi Manimba is gratis voor de kinderen, het enige wat nodig is om lid te worden van de club is je simpelweg aanmelden. Tegenwoordig spelen ongeveer 400 kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 6 tot 25 elke dag.

Hoe jij kan bijdragen

We blijven het activiteitencentrum regelmatig updaten en verbeteren. Als je bij ons koopt, maak je niet alleen een duurzamere keuze, maar laat je ook kinderen spelen!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website geven.

PRIVACYBELEID
Pre-loader